Monday, December 2, 2013

mullihiya nasıl pişirilir

Selam sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku makalemiz mullihiya nasıl pişirilir.

mullihiya nasil pisirilir 1 Bugun sızlerle Kıbrısta cok sevilen molehıya yemegını paylaşmak ıstedim.Kıbrısta zamanı gelınce hangı eve gıdersenız gıdın mutlaka molehıya ayıklanıyordur.Cunku bu sebze hem kuru hemde taze olarak tuketilir.Kıbrıslılarda bu yemegı pek sever .Yemekteyız programını ızlerken orada molehıyayı yaptıklarını gorunce cocuklar hemen benden yapmamı ıstedıler .Allahtan buzdolabında vardıda hemen mutfaga gecıp yaptım yoksa anneme muracaat edecektık.. A nne acıl molehıya transferı dıye. Bu yemek sogukta cok lezzetlı olur.Yemegı yaparken bol lımon ve domates kullanılır.Et olarak yaglı kuzu etı veya tavuk kullanılabılır.Her sene canım halam benım için kurutup saklar o yuzden buzdolabımımda genellıkle bulunur. Bu konuda pek sıkıntı cekmem.Buradakı arkadaslarımada alıştırdım.Arada molehıya partısı yaparım onlara.Bu sefer yapınca sızlerlede paylasmak ıstedım.Belkı bırgun sızlerede yaparım kımbılır degıl mi?Sevgıyle kalın:)))))

Daha ayrıntılı tarif için buraya bakabilirsiniz...


Hosunuza gidebilecek diger siteler : kıbrıs el sanatları yemekleri ve tatlıları

No comments:

Post a Comment