Bir revizyon ile daha karşınızdayım efendim :)
Nefis tulumba tatlıları güzel bir fotoğrafı hakediyordu bence... Hala denemeyen varsa, mutfakta uğraşmayı da seviyorsanız e buyrun o zaman tulumbaya..
Burada Limonlusu da var..
İsterseniz Halka Tatlısı da..
Malzemeler:
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr. margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı irmik
3 adet yumurta
Kızartmak için:
1 lt. kadar sıvıyağ
Şerbet İçin:
3.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbet malzemeleri bir tencerede kaynatılıp, iyice soğutulur.
Bir tencere içerisinde su, margarin, şeker ve tuz kaynatılır. İçerisine un eklenir, tahta kaşık yardımıyla karıştırarak biraz kavrulur. Kenara alıp soğutulur.
Hamur parmak dayanacak sıcaklığa gelince içerisine birer birer yumurtalar kırılır, nişasta ve irmik eklenir el yordamı ile biraz yoğurulup, malzemeler iyice birbirine yedirilir.
Hamur krema torbasına doldurularak soğuk yağın içerisine tulumba tatlısı büyüklüğünde sıkılır.
Kızartma yağının mutlaka soğuk olması gerekiyor, orta ateşte kendi halinde kızarmaya bırakılır, tatlıların rengi değişmeye başlayınca ara ara karıştırarak her yerinin eşit kızarması sağlanır.
Kızaran tatlılar tavadan alınıp şerbete alınır. Şerbette 5 dk. bekletilip servis tabağına alınır.
Hamurların tamamı tek tavaya sığmayıp arttıysa kızartma yağı soğutulup yukarıdaki işlemler tekrarlanır.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment