Biraz zahmetli öyle hemen iki dakikada gelen misafire yapılacak cinsten değil ama tadı görüntüsü enfes. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarif Dr Oetker kabartma tozu ya da vanilya poşetinin arkasından.
MALZEMELER
1 yumurta
250 g margarin
yarım çay kaşığı tuz
yarım su bardağı toz şeker
3-3,5 su bardağı un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi
istenilen her hangi bir marmelat ( ben kayısı marmelatı kullandım)
YAPILIŞI
Yumurta ve margarini mikserle çırpın. Üzerine tuz, şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.Yuvarlak kalıpla yada bir su bardağının ağzı ile hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı reçel koyun.
Kalan hamurların üzerini bıçakla çarpı atın ve marmelat koyduğunuz hamurun üzerine kapatın.
Daha küçük bir kalıpla ya da daha küçük bir bardak ağzı ile yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180 ºC'deki fırında 15-20 dakika pişirin.
No comments:
Post a Comment