Sunday, April 6, 2014

Avokadolu Enginar










Enginarlar tezgahlarda görünmeye başlayınca nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Yaz geliyor sinyali benim için enginarlar. Hem çok seviyorum, bolca alıp tüketiyoruz mevsiminde. Her defasında da farklı şekillerde pişirip ev ahalisine daha çok sevdirme çabasında oluyorum. Klasik usülde pişirmekten sıkıldığım zamanlarda da böyle farklı reçeteler bulunca hiç vakit kaybetmeden deniyorum. Geçen hafta gelen misafirlerim için farklı neler hazırlayabilirim diye bakınırken Yemek Zevki Dergisinin son sayısında gördüm bu tarifi de. Açıkcası misafirlerimin bununla ilgili fikirlerini sormadım ama ben çok beğendim bir enginar delisi olarak. Avokado ile enginar iyi bir ikili oldu bana kalırsa. Yaz boyu farklı meyvelerle de uyumunu test etmek gerek demek ki. 






Malzemeler:


2 adet enginar


2 adet avokado


2 diş sarımsak


20 gr hardal


20 gr mayonez


30 gr zeytinyağı


tuz, taze çekilmiş karabiber


1 adet limon






Yapılışı:


1. Enginarları limonlu suda haşlayın ve küp şeklinde kesin.


2. Avokadoları soyup küp şeklinde soyup enginarlara ekleyin.


2. Zeytinyağı, hardal, mayonez, karabiber ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın.


3. Sosu enginarların üzerine dökün ve karıştırın, servis tabağına alın.


Afiyet olsun….










No comments:

Post a Comment