Saturday, April 19, 2014

ÇAĞLA KAVURMASI VEYA SALATASI




Malzemeler:

* 100 gr veya bir orta boy kase ayıklanmış yıkanmış çağla

* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan

* 1 orta boy kase dolusu ayıklanmış arpacık soğan

* 1 paket veya 25 gr dolmalık fıstık

* 10 diş ayıklanmış sarımsak veya 2 dalm ince kıyılmış taze sarımsak

* 1 çay fincanı zeytinyağ

* Tuz, baharat





Üzeri için:

* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu





 Yapılışı:

* Geniş bir tavada zeytinyağ içine soğanları koyun

* Ocağın altını yakın

* Soğanları 5 dk sararana kadar kavurun

* Dolmalık fıstıklarıda soğanların içinde kavurun

* Doğranmış  çağlaları ilave edin

* Çağlalarıda 5 dk. kavurun

* Arpacık soğanları çağlaların üzerine koyun.

* 5 dk daha bütün malzemeyi kavurun

* Malzemelerin üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyun

* Tencerenin kapağını kapatın

* Acağın altını kısın

* Yemek tamamen suyunu çekene kadar pişirin

* Çağlalar pişmezse biraz daha su ekleyin

* Tamamen suyu çekince biraz daha yağında çevirin

* Yemeği 5 dk. dinlendirin

* Üzerine dereotu serperek servis yapın.

* Afiyet Olsun





NOT:

* Tam mevsiminde yapılabilecek bir yemek veya salata

* Çok lezzetli ve değişik bir lezzettir.

* Çağlaları yıkadıktan sonra kenarlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın

* Arpacık soğanları su içinde bekledikten sonra ayıklayın

* Salata veya garnitür olarak servis yapabilirsiniz.







* Benim arpacık soğanlarım dondurucudan çıktı.

* Arpacık soğanları ayıklayıp dondurabilirsiniz.

* İsteyen yeşil soğan veya başka yeşillikler koyabilir.

* İseyen taze sarımsak koyabilir.

* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.






DELİYE BAL TATTIRMIŞLAR,  ÇARŞIDA KATRAN BIRAKMAMIŞ

No comments:

Post a Comment