Thursday, April 24, 2014

Kuru Biberli Mantar Kavurma



kuru biberli mantar kavurma 1


Yağmurlu bir sabaha,güneşli bir günde ışığı da iyi ayarlayamadığım bir fotoğraf ve tarifiyle başlayalım…

Aslında baya uğraştım ama geçen hafta fotoğrafı çekerken evde olan misafirler,ufak aksilikler derken en iyisi bu oldu.Fotoğrafların ışık sıkıntısı için özür dilerim.

Ama lezzet konusunda fotoğraf yanıltıcı olmasın,enfesti bu sebeple ısrarla tavsiye edilir.Tabi ki kimse yaptığına kötü demeyebilir de ben biraz bu konularda dürüst olunmasından yanayım.Kendi yaptıklarımı bile derecelendir diyen çıkarsa gönül rahatlığıyla diyebilirim.Çünkü bazı lezzetler var gerçekten insanın damağında harika bir tat bırakıyor ama bazısı da var çok genel bir tat barındırıyor ve bunu bir kere yedik,ya da denedik tamam oldu bitti denebilir.

Bizim yörede kuru biberin çok sevilmesinden sebep de biz çok sevmiş olabiliriz.Ama annemin ilk denemeyi misafirlerine yapıp onların da geçer notu sofrada ilk bitirdikleri şey olarak vermesi yeterlidir herhalde.

Bu arada tarif annemin karışımı,yani bir yerden alınma vs değil.Mutfağa girdiğimde yaptığım karışımların,buna imkan sağlanan cesaretin çıkış noktası yanında yetiştiğimiz ustadan mütevellit...

Malzemeler:


  • Mantar

  • 3-4 adet soğan

  • Kuru biber

  • 1 baş sarımsak

  • Tereyağ

  • Zeytinyağ

  • Tuz

  • Toz biber

Hazırlanışı:


  1. Mantarları yıkayıp doğrayın.Harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  2. Mantarı kenara ayırın.Soğanı piyazlık doğrayın,sarımsağı da minik doğrayıp tereyağ ve sıvıyağ ile kavurun.

  3. Kuru biberleri de kaynamış suyun içine atıp haşlayın.Ama bu haşlama sırasında dikkat edin biberler erimesin.

  4. Kavurduğunuz soğan&sarımsak karışımına haşlanan kurubiberleri ekleyin.Mantarları da biberden sonra ekleyip hepsinin 2-3 kere karıştırılıp özleşmesini sağlayın.Son olarak pulbiber,tuzu da ekleyin ve servise hazırdır.



kuru biberli mantar kavurma 2






No comments:

Post a Comment